Плюси і мінуси інтерактивних дошок

Сучасні стандарти освітньої системи вимагають впровадження прогресивних інтерактивних технологій. Багато педагогів у своїй практиці використовують традиційні методи навчання спільно з передовими вдосконаленими технічними пристроями — інтерактивними дошками. За словами фахівців, вони дозволяють підвищити мотивацію учня, допомагають розширити можливості демонстрації навчальної програми.


Інтерактивна дошка являє собою сенсорний екран розміром з величезний телевізор, який функціонує від комп’ютера або ноутбука. Звичайні торкання з поверхнею дозволяють вільно взаємодіяти з таблиці та малюнки, немов ви працюєте на великому планшеті. При роботі з системою можна легко виконувати різні функції: написання, зміна, виділення тексту і багато іншого.

Виділяють два види інтерактивних дощок: проекційного і ємнісного типу. Перша являє собою плоску поверхню, на яку проектується зображення. Управління пристроєм виконується за допомогою ноутбука, підключеного до дошки за допомогою wi-fi. Друга являє собою повноцінне комп’ютерний пристрій під управлінням операційної системи Windows. Плюсом інтерактивної дошки ємнісного типу є те, що їй можна керувати за допомогою пальця, а не тільки стилуса.

Вундеркінд

Переваги інтерактивних дощок
підвищення ефективності навчання. Завдяки ВД підвищується мотивація учнів, вони легше втягуються в навчальний процес. Поліпшується концентрація уваги і запам’ятовування досліджуваного матеріалу;
Значна економія часу педагога.Підготовлений інтерактивний урок може бути неодноразово оперативно відкорегований і миттєво пристосований під різні аудиторії. При цьому можна оперативно повертатися на попередні сторінки, не втрачаючи при цьому дорогоцінного часу;
Швидке освоєння технічних новинок. Підлітки з легкістю опановують комп’ютерною грамотністю, оперативніше освоюють сучасні електронні пристрої. Це дозволяє їм краще орієнтуватися в сучасних технологіях. Вони з самого дитинства починають розуміти, як можна обмінюватися інформацією з іншими.
Багато педагогів відзначають, що ВД забезпечує грамотну зворотний зв’язок «малюк-педагог» і «учень-учитель». Це сприяє більш повному розкриттю творчого потенціалу дітей та активної діяльності учнів за рахунок можливості самостійного управління об’єктами на дошці.

Мінуси інтерактивних дощок
Вартість. Чи не кожний дошкільний навчальний заклад або школа може дозволити собі придбати ВД з необхідним програмним продуктом;
Відсутність досвіду. Деякі педагоги не мають достатнього досвіду роботи з інтерактивними пристроями.

З цієї причини Компанія Анро технолоджі пропонує максимально адаптований інтерфейс, управляти яким не складніше, ніж звичайним планшетом. Інтерактивні дошки для дітей поставляються з встановленим пакетом розвиваючих ігор та ігор для логопедичної корекції.

В цілому інтерактивні дошки мають більше плюсів ніж мінусів. Прогресивні технології за великим рахунком допомагають, а не ускладнюють і без того нелегку роботу педагогів.Впровадження інноваційних систем дозволить створити найбільш підходящі комфортні умови навчання в ДНЗ та школах.

Спеціально розроблені для забезпечення потреб дитячих садків і шкіл, інтерактивні дошки від Анро технолоджі представляють собою зручну заміну звичайних навчальних дощок. Широкий сенсорний екран, розроблений за ємнісний технології має функціонал повноцінного комп’ютера. На наші інтерактивні дошки можна встановлювати різні ігри та програми для розвитку дітей. При цьому встановити її в клас не становить труднощів, тому що досить просто закріпити її на стіні.

Оставьте комментарий